Cucu Cicit Setia

Apr 9, 2011

Ketika Cinta Bertasbih

aih cu~~ nek baghu je lopeh nengok cito "ketika cinta bertasbih" semalam (nek ni mmg outdated banyok,ish3).


satu mende yg nek dok paham pasai cite tuh, awat sonang bonar nok caghik pasangan. cemgini, maksudnyer yg nek tok paham neh, kan hero tuh, si Khaerul Azzam, nok kawen, dio poie lah mano2,kecewa sobab terlopeh gadis mano2 ko,mesti ado jo gadis laen yg dio jumpo,mcm sonang sgt nok jumpo oghang. Pastu pulok buleh adik dio pun dgn sekelip mato ado oghe masok meminang. Pastu yang si Anna Althofunisa tu pulok ado jo oghang masok meminang gak. Pastu yg gadis doh tunang ngn Azzam tuh pun bilo Azzam doh eksiden,ado gak oghang minang dio. Yang anok pokcik kayo yg Azzam jumpo bapak dio  kat madrasah lopeh dio bagi speech yang pokcik tu ajok Azzam datang ghumoh tu pun,Azzam terlambat datang sket je pun doh ade oghang sobat doh anoknye tuh..Awat ler sonang bonar ekau nok cghik jodoh ye.tok dapek ler nok bayang kan.
Khaerul Azzam

Anna Althofunisa

Tapi yang bestnye, depe masih mengekalkan cara perkahwinan yang mok bapak arrange kan. Pastu dok blajo kat Mesir tuh, takdok mok bapak pun depe dok pi meminang anok daro oghang. Bagus. self reliable sungguh.heheh..

Eliana

Ha! lg satu, deme kat Indon punghamai ko yg alim n tudung mak aih bosar2. Iyolah,kt Msia ni pun mmg ler ghamai gk, tp beragak ler kan takkan ler dlm semuo tuh soghang jo yg tak pakai tudung. Si Eliana tu je. Pastu tokde soghang pun yang pakai tudung biase. semuo nyo nok labuh2 jo, termasok ler adik kecik si Azzam tuh..kononnye mane yg tak alim mmg tak alim langsung, mana yg alim mmg alim giler, sipi2 tuh tak main ler...

Ha..ade lagi neh..tak habeh lagi...yang si Azzam tu bila balik indon, adik2 ngan mok dio menangeh2 bagai nak rak macam Azzam tu mmg 9 tahun blajo kat Cairo tuh tak balik2 langsung kat Indon.takkan ler kott..tapi tu maybe la,boleh ler terima sket.mungkin dio tok mampu..tapi semuo perbelanjaan ghumoh sewa depe kt Cairo tu Azzam yg tanggung..mcm mane tu?

Furqan

Lagi satu ni pulok, pasai kawan si Azzam tuh, si Furqan. Kata tinggai kat hotel, bilik suite lagi tuh, amende nye yang tokde security ketat smpai ado pompuan buleh masok tibe2 g buat macam2 tuh. Takkan ler hotel mewah tokde cctv.ngarut sungguh..pastu buleh pulok dio terkeno HIV, pastu keno tipu mati2 yang kemudiannyo dio g buek test kat mcm2 hospital laen tgok2 dio tokde pungg keno HIV.mengong punye cite.doh tu dio terlopeh kawen ngn Anna. sio2 jo dio nangeh tiap2 malam dan pastu ceraikan Anna.ghupe2 nye tokde pun HIV.kalo dio beromen ngn Anna je pun tokde pape.mesti die frust sungguh kan?hahaha

Komer yang belom nengok lg citer tuh, nengok ler.ok la jugok.hebat ler jugok Indon buat cito berunsur ketuhanan neh.tok bosan ler.tiap part2 cite tuh deme buat kito ghaso nok tawu apo sambung nyo..gud..gud.. ;)

No comments: