Cucu Cicit Setia

Jun 24, 2011

Hari Belia kembali lagi?! WOW!!

Macam yang ampa suma taw, laa ni macam-macam jenih haghi pun tongah hangat disambut. Ada hari jadi, hari puasa sunat, hari konvokesyen, hari belia (bukan nk cakap psai hari belia pun snanye.heheh), dan yang paling hangat sekali ialah hari kahwin ataupun 'wedding'. Ramai benor kan yang buat kenduri kawin laa ni. Tak larat doh aih nok pi sampai terkejor-kejor dari utagha ke selatan semata-mata nak pi wedding ja.ish3... awat lahh depa ni pi buat wedding time-time yg sama. jenuh nk pi...

Tapi dalam entri ni nenek bukan nak komen pasai wedding snanya, nenek nak komen pasai selamat hari jadi atau budok-budok lebih gemar cakap 'happy birthday'.


                                 nenek : Semua oghang ada hepy beday dak?
                                   cucu : takdak~~~~
                                 nenek : habeh tu ampa suma lahir bila?
                                 cucu1 : 21 september 2001
                                 cucu2 : 1 ogos 2002
                                 nenek : ha! yang tu apa?! yang tu apa?!
                                   cucu : tu tarikh lahir nekkkkk~~
                                 nenek : tarikh lahir tula besday kita cucu oiiiii!
                                   cucu : ohhhhhhhh. baru kami tauuu. hihihiii ;D

laaa ni dah maju..kawan-kawan kita toksah dok nak peringat suma tarikh-tarikh hepy besday yang berlambok-lambok tuh. Suma nya ada ja terpampang kat profile fb masing-masing. Tapi, macam mana pulak dgn yang hok pi boh tarikh lahir palsu? Patut ka tak patut? Ampa ghasa cmna?

Patut ka dak nek kalau kita boh besday palsu?
Nenek ghasa la kan, tak patut la.. Alasan ampa yang boh tu apa? Nak test sapa yang betoi-betoi ingat tarikh lahir ampa? Memang betoi alasan tu. tapi laa ni ampa suma ada bpa ghibu kawan? dengan ampa suma nak ingat tarikh-tarikh kawan-kawan ampa tuh, tarikh-tarikh anniversary apa jadah lagi, tarikh-tarikh appointment dgn client ka apa ka, tarikh-tarikh appointment ngn doktor, tarikh-tarikh kena pi daftar blajaq,kos,evaluate lecturer,exam,suma lahh. tang mana lagi ampa nak sumbat subjek-subjek yang ampa blajaq? Bagi nenek la kan, kesian la jugak kan kat kawan-kawan kita. Masing-masing ada banyak bnda nak peghingat. Sekali sekala depa lupa besday kita,takpa la,maafkan jala. Kita suma manusia biasa, tak lari dari buat kesilapan..heheh. Tapi kalau tang boyfriend atau girlfriend ampa tak ingt besday ampa tuh memang nak kena! Macam mana buleh tak ingt kalau dok habeh masa,wang ringgit (nak topup),dan segalanya bersama?! yang nek habaq ni untuk kawan-kawan ja naa. jangan nak guna alasan ni jugak untuk lover-lover.

okeh.paham semua?? kalau paham bagus la ;) tapi ni pendapat nenek ja naa.nek ghasa ja mmg tak patut pi boh besday palsu kat profile kita..tapi kalau ada pendapat yang lain, dipersilakan habaq kat nenek naaa.jangan segan silu.habaq ja.nek tak makan oghang.nek bukan singa.heheh :D

sekali lagi,sory naa sebab boh title yang takdak kena mengena.HAHAHA!

malam ni jom pakat tengok maharaja lawak final sama-sama!!!

Jun 23, 2011

Jom pi Karok!

Okeh...sekarang nek nok join contest 'Jom pi Karok'!!! yang di'organize oleh nenek dengan sengaja dan takde sape-sape pun yang dibenarkan join kecuali nenek sorang saje.HAHAHAHHH!

eh,takdok ah.ni bukannye contest. ni saje je nak tunjuk kat cucu-cucu nenek semua aktiviti nenek semalam.nek pi karok.teraiii kat tempat baghu. ok lah harga nye n tempat pun best.lgpun skrg tgh buat promotion buy 1 free 1.hehehhh. jom nengok gambo nenek ;D

















Jun 19, 2011

Nora Elena 2 pulak??

eh, kalau ade sambungan pulak cerita Nora Elena tuh, memang BEST gila! hahaha
tapi setakat ni tak dengar lagi ler..nenek sajer wat gimik kat komer.komer paham2 ler nenek neh kan?heeee. (jgn maghoh pulok ye) ;D

loni, cerita nora elena yang nenek dok nengok tiap2 aghi senin sampai kamis pukoi 7ptg tuh abes doh pulok..hmmm.rindu nyaaaa kat Seth Tan..sepi nye hidup tanpa seth..hahah..gilo pulok doh kat Aaron Aziz loniii ! haiyohhhh! nape lahh dio dok buat ghamai gadis2 tergilo2kan dia, tu tak kira lagi mak-mak yang dok ngidam nak jadikkan Aaron Aziz tuh menantu.hihiii..nasib baik dio doh kawin.untunglaaaa bini die.tahniah~ tahniah~ ;D

Lepas doh boghing takdok cite nora elena doh kt tv3 tuh, sekali sekala nek layan ler lagu2nye.jadik la jugok nak mengubat rindu kat cerita yang tersokkk! tuh. aghi ni nek dongar lagu depa yang hok Jangan Kau Pergi oleh Erry Putra feat. Reen&Shajiry

layan lagu ni sat

Bila dengar lagu neh, mulo lah terbayang2 saat-saat romantis seth ngn nora dlm cite tuh. ish! ni yang buat nenek ghaso nok bercinta neh.haiyohh.dah sodap menyinggle tapi cito ni pulok buat feeling.kenapa?kenapa?hehee. nok becinto ngan sapo ek?mane lah jodoh nenek neh tak sampai-sampai laie neh.

 nak kene buat solat hajat jap lah.okeh cucu sume.nenek pi la jugak.bab-bab jodoh neh takleh tangguh-tangguh.adiossss! ;D

Jun 11, 2011

Nora Elena vs. Melody

Kepada penggemar-penggemar drama bersiri neh, ampa suma taw lah kan apa yang nek nok hbaq kat title tuh..

Pada yang tak tahu menatang apa pulok yang nek hbaq tak sat, Nora Elena tu drama bersiri tempatan yang sedang hangat sekarang ni. Manakala Melody tu pulok watak dalam sebuah sinetron Indonesia yang bertajuk Cinta Melody.

vs.

Sapa-sapa yang pernah tengok kedua-dua drama tersebut mesti tau kan yang waktu siarannya bertindih setengah jam sebab Cinta Melody stat pukoi 6.30pm smpai 7.30pm kat Astro Ria, Nora Elena pulok stat pukoi 7.00pm smpai 8.00pm kat TV3.

Mana satu yang ampa suma nak nengok?

Kalau tanya nenek lah kan, nenek pilih Nora Elena. Tapi kul 6.30 nenek nengok sat la Cinta Melody saja nk mengisi masa lapang sambil tunggu Nora Elena stat..hehehh..

Nenek~ Nape nek pilih Nora Elena? Nape tak Melody?
1) Sokong drama Malaysia tanah tumpah darahku

2) Cerita Nora Elena lagi best dari Melody, sebabnya :
    Melody bajet macam baik,sopan,penyabar,macam-macam lah sifat baik. Tapi tu konon je. Die tetap gak mengandung anak luar nikah sebab dia bersetubuh ngn bf die,Elang. Indon ni mmg nenek tak paham,nama je Islam tapi mcm takde akhlak langsung, berzina2 tuh macam benda biasa je. Pastu pulok bila Elang hilang,Melody ckp firasat die menyatakan Elang masih hidup. Tapi tup2 bila ade laki lain nk ngorat die, die terus nak kawin je.ptuihhh.gedik..pastu tiba-tiba Elang muncul, die dok nanges-nages lak.

3) Cerita Nora Elena takde lah panjang meleret sampai merepek-repek je macam sinetron Indonesia yang beratus-ratus episod sampai jadi merepek dah.

baik nengok Nora Elena..at least jalan cerita die logik dan menarik

dah la tu kot..hahah! tak sabar nak sambung tengok Nora Elena isnin ni. katanye lagi 4 episod je tinggal..huhuuu..nnt mesti rindu Seth Tan..

p/s: kepada warga Indonesia..kalau-kalau ade yang terbaca, nenek nak mintak maap yer andai terkasar ke bahasa nenek..jadikan kritikan tu sebagai sesuatu yang membina.keep it up guys! ;)


Jun 9, 2011

Again...Wow!!

okeh..Alhamdulillah..akhirnya follower belog usang nenek neh dah mencecah 200 orang.mmg agak sedikit sebenarnye kalau nk dibandingkan dgn orang lain.tapi bagi nenek,susah wo nk cecah 200!! dah lama nenek berblogging tapi baru hari ni je smpai 200..tapi!yes! i made it! heheee

Jun 8, 2011

BEN ASHAARI AJAK KRITIK BLOG AKU


Nenek aghap dgn mengjoin segmen neh, ghamai ler org tolong bagi kritikan yang membina kat nenek.Moga-moga nek tahu ler ape silap nek dalam berblogging ni and buleh la nek improve ape yang kurangt nohhhh~ adiosss..komer komen je la ape2 mane yang tak kene tuh.. ;)

Jun 6, 2011

Tolong sat Buleh Dak?

Ni nek nak mintak tulung sat..nek nak ampa suma click je kt link bawah ni:

Ampa suma tak rugi pe pun bila klik..please..please..please...for the sake of my life
heheeee... ;D

okeh! tenkiu sume!

Jun 4, 2011

Ape?! Erra Fazira offer nk jadi mentor?! wauuwww!

Menengokkan pada kesebokkan nenek sekarang ni, takut-takut ler tak sempat nok 'update' blog nenek yang compang camping neh.. Mana dak nya, bila nok 'update' ja, mai pulak dah order kuih bertubi2. Memang takdak la peluang nok meng'update' gamaknye...

Ni sekali lagi nenek nok 'promote' ler bisnes nenek sekarang neh.walaupun dah dapat banyok sambutan, tapi ampa suma taw lah kan,manusia ni mmg tamak,dah banyak 'order' pun nak lagi banyak.heheh...


klik je kat gambo tuh kalau nk tahu lebih lanjut pasai kuih tu naaa~ takpun klik je sini ;D


Ha, lagi satu neh..nenek tahu mesti ampa suma pelik pasai pa nek pi boh 'title' kat atas nuhh.takdak kaitan langsung pun kan? HAHA..saja ja nek nak gempaq sket bia ampa suma terbeliaq bijik mata bila nengok tang 'title' ja.HARHARHAR~~ jangan marah naaaaa

la ni ampa taw dah la 'reason' kalau agak-agak nek dah lama tak 'update'
okeh naa.terima kasih.yang baru 'first time' mai,mai la lagi.yang dah banyak kali mai tu,mai lagi jugak la sampai berpinar-pinar mata pun takpa aihh.nek buleh bagi eyemo. ;)

Jun 3, 2011

BLOGGER HIJAU , MAI SINGGAH SAT NOO

hai cucu2 nenek semua!
entri ni berikutan segmen abg Ben Ashaari yang sangat kerap buat segmen sampai tak terkejor2 nenek nk mengikutnye.huhuuuu~
okeh2.kali ni nenek tak leh la terlopeh lagi peluang neh...


kali ni segmen beliau bertajuk : Segmen Blogger Ikut Umur
kalau ampa suma nak join, buleh la klik kat header Ben Ashaari yang terpapar kat atas tu. Kalau susah sgt klik je sini ;)


SAYA SUKA BLOG SEBAB SAYA TAKDAK TEMPAT LEN LAGI NOK MAGHAPU..HARHAR ;D


Gamba Nmpk Gigi???

sebelum nek mulo apo2, bior nek gelak dulu..

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!


bukan ape cu, nok practice senyum nmpak gigi dulu.heheh
okeh! snanye berikutan tajuk di atas neh, nek nk kobar ler kat ampa suma, ade follower nenek neh cakap susah nak tengok nenek senyum nmpak gigi.hahah. iyoler. bukan takdak langsung,cuma takmau ja tayang kat sini.cett!hahah (bajet!)

takde...baru ler nek sedar kn.betoi gak ckp dia.mmg susah pun...komer pun tau kn,nenek udah ler tua,gigi mesti ah tak cantik.lain lah kalau nenek pakai gigi palsu cap polident tuh.mmg berseri lah senyuman nenek.hahaha.
tapi kan, memandangkan dah ade yang cakap mcm tuh, nek bagi ler komer nengok sket gambo nenek yang agak "spesyel" neh. khas utk komer je taw.senyap2 sudah...hihiiii~

nok gtaw satu rahsia, snanye nenek pakai braces

pastu lagi satu hal, kalau napok gigi, heghot benor senyum nenek.bughok ghopenye!

yang tersangat over! smpai rse nk muntah tgok dan yg blurrr

 entah

 mcm sawan

mcm sakit mulot dan yang tak ade expression

 terover lagi


Tula antara sebab-sebab nenek jarang amek gambo napok gigi.huhuuuu... mane yang ok tu, ok la.tapi kebanyakan nye mmg hancorrr! HAHA. takpe lah.komer nengok la yang ok sket neh.pasni jangan dok ngadu nek tokde gambo mcm ni lagi dah yerrr~~
















okeh! tamat sudah episod senyum2 neh....singgah lagi yer untuk next entri nenek. ;D