Cucu Cicit Setia

Dec 29, 2010

what's ur opinion?

hahahaha. nok gelok neh.hahahaha
cu~ nok tawu nek bgga sgt ni.psai ape? psai nek ade stalker ghupenye. baghu le nenek sodar yg nek ni pemes gk ye. semalam nek update status nek kt pesbuk, nek tulis le "what goes around, comes around" skali ade pulok oghe yg nok teghase. oghe tu tokde dlm pren list nek pun tp yg pelik nye mcm mne die tawu status nek tu sbb nek buat 'invizibel' utk other than friends. haha. nok tnye2 gapo lg kn, smstinye la die stalk nenek pkai oghe lain pnye account pesbuk kn? fuh.smngt nye kn die. byok mse luang kot. haha. tetibe je smlm die meset nek kt enpon maghoh2 tak tentu hala. ish3. wuteber ler.

ni ha.nek nok tnye kome sume neh, ape pendapat cu sume neh psal laki yg suke stalk account gf die? sgt rare bukan? kite jarang jumpe lelaki yg seperti itu tapi jikalau bg perempuan, sgt biase kite jumpa yg seperti tu.sape stuju? hee. so, conclusion nek, lelaki yg berkelakuan sedemikian are so not man. mmg le die lelaki, tapi seorang lelaki selalunye tak peduli sgt hal2 remeh dan tak bertindak terlalu mengongkong sama ade ironman, spiderman, ataupun masculine man. mkne nye, lelaki yg amek pduli tu, adekah mereka half-man?..urmm.tak tawu la. kite pikey2kan la ye. wallahualam.

 atau yang ni kah?




atau ini?
ataupun yg ni?


sekian~ terima kasih ;)
nnt nek cite bnde2 lain pulok ye kt cu sume. harap2 next time ade cite best pulok. amin~~

Dec 26, 2010

Gila Bid

Hai sume anok2. Nek nk cite lg neh tp sekarang nek tak byk cite bes la. Tp nek nok bgtau ni, nek da gile bukak website auction seperti ubid, pennyauction, bidhere, dan sebagainya~ snanye nek nok free bid tu tp die bg 3 bids je free mne nok cukop kn. nek bid kat camera dslr tuh, fuh mmg gile la kalo menang bid dslr dgn harga hanye RM 9.57 je. Semalam la nenek frust gler. Sbb free bid yg diberi cume 3 je, jd nenek bwat plan nk stat bid mse hrga RM10 la kn. skali nek tggu, pnye tggu, pnye tggu smpai tdo pn kul 4.30 pagi sbb bid tu lmbat naik, die naik 1sen je stiap 2minit. skali mse pukol dlm 4 ptg tuh dh smpai RM9~ nenek pun tggu la,sket je lg kn. sbb nenek pikey mmg website tu ade die nye agent yg bid secara free sbb nk naikkn hrga, strategi dorg lah kn, agak la org biase nk bli bid byk2 dah la 1bid RM3, takkan la nk bli bid lg mahal dr nk bli camera kn, kalo tak menang bid tu tak ke naya je abes duit kt bli bid je.isk3..so, nenek pun tengok jela bid tu naik2, dgn harapan bile die mencecah RM10 bru la nk bid, skali tup2 ade org da menang bid kt hrga RM9.57.memang bengong lah cu~ depan mate nek org tu menang.sedeh kot.huhu~~ benci! benci! benci! bayangkan nek dpt memiliki camera dslr.bukan calang2 punye lak tu. Nikon D5000 cyot! huhu~~

ok lah cu~ nek mmg sangat2 kecewa.bia le nek melayan perasaan dlu sambil menonton football match AFF Msia vs Indon neh. sehingga ketemu lagi di masa hadapan. daaa ;D
Cu tengok lah sendiri yang nenek frust neh.huhu~~





Dec 23, 2010

Kisah Oghe Keno Maghoh Pulok

wahai cucu cicit nek sekalian, ni nek nok cite lg neh. cu dengar eh.

Semalam, adk nek, tok sedaghe kamu le, kene maghoh ngn onyang kamu. Nek bukan saje2 nok cite neh, tapi nek nok tegelak jo.haha ;D doh dapek kuar pi jalan2 pun balik nok maghoh2 ore pulok. bukan apo, dio pi jalan kt apo eh namonye, mit balley ko apo ko, nek idak tawu nok nyebotnye. pstu kn, dio blk tu lewat pulok, tp tak kena maghoh le, jadiknye dio pulok yg pi maghoh2 biseng2. tok kenang budi betoi.
yang nek nok tegelak tu sbb dio maghoh2 kononnye hebat ar dok. last2 dio yang keno maghoh ngn onyang kamu. hahahahahahahaha. nok gelak banyok2 lagi. hahahahahahahaha ;D maap le nek mmg suke gelak

nek sambung cite ye, dah tu dio keno maghoh onyang kamu tak bagi le nok bukak waipai nok ongline. baghu jo onyang gertak seket dio doh nangeh2 nok ongline.apo loh.tak dapek nok ongline pun mcm nok mati pulok.lawok jo.haha kato pepatah Melayu "kalah sebelum bertempur".ha.mcm tu lah bunyik nye

oklah cucu oii.nek tawu cite ni tak beghape nok best.nnt nek cito bondo yg best lg eh 'neks taim'. nek pun nok pi menyiram pokok bunzai ciptaan nek yg idop segan mati tak mau tu. adioss anok2 ;)

Hello Pahang!

Ni lah mulo2 nek nok cito kek cucu2 nek sumo. Nek ade pegi Raub masa 21disember2010 yang lalu. Nok poie tu tibo2 jo, onyang kamu tak bgtau nek pun nak pegi Raub,Pahang tu sbb demo meme tak plan langsung pun. Saje nok jumpo pokcik,mokcik kepada onyang kamu dah lama tak jumpo. Nek pun pegi la ikot jugak. Perjalanan mula pkul 9.40pm sampai sana pkul 11.30pm. Masa ondewey tu lalu la kat Gombak, Genting, Janda Baik, Bentong, BENtong, BENTONG, eh,nek dah cakap ea? ha,lepas tu baru la smpai Raub. Dah lama nek tak jalan situ, last pegi kalo tak silap nek mase nek umo tingkattan 3 kot. Mase tu nek tak hirau pun ape bnde yang ade kat tepi2 jalan tu. Kali ni la baru nek nak peghati ape yang ado kt pahang tu. Jalan die~ mak aih..lebih dahsyat dari jalan highway lepas tol Ipoh tu, bersimpang sior, berbukit, turun bukit, naik bukit, kereta laju, byk lori. ish3~ sesak nafas nek tgok jalan tuh. Yang paling nek heran mule2 tu, ade pulok signboard kat highway tu tulis "Dilarang Menjaja Disini". first time nenek nmpk, hanye ade kt pahang je kot kalo tak silap nek. bukannye satu je taw signboard tu, malah byk lagi ade, rase nye dalam lima keping kot sepanjang nk smpai ke genting tu. Pastu nek jalan punye jalan lagi, tibe2 nek nak tegelak pulak bila ade lagi satu signboard  yg tulis "Gerai Lemang Di Hadapan". Bukan signboard mcm yg kedai2 buat tu, ni signboard kt highway mcm yg tulis "susur keluar ke ---" tu, atau yg tulis "perlahankan kenderaan anda", atau "Had Laju 110km/h". Tapi nek tak dapat nk tunjok gambo bukti nye sbb mase nek pegi tu malam, maklum la camera nek zaman dolu2 old pesyen dah, tak boleh emm~ ape ke namenye, ha! tak boleh nak pelesh2 tu. nek idak le tau nak nyebot nye. Pastu nek ni dah le rabun ayam, mane nok nmpk dgn lampu jalan nye pun takde sepanjang nenek nak pegi Raub tu. Ha, yang nek nok kobar kan ni, nek excited sgt sbb meghase naik kuda. mane idak nye, melambung2 jalan nye seghupe naik kuda dah cu.sodap laie tu.
Tapi kan, mase nek lalu kat Bentong tu, nek teghingat lo jugak eh kt bekas kekasih nek zaman mudo2 dolu. nek tobayang2 lah apo eh dio ponah cakap kt nenek maso dolu2 tuh psal tompat dio dudok. idak le, nek nok tgk la mcm mano ghupe nye tompat tuh. oklaaa kn buek nampung nok beli boras tu buleh lah eh, tapi kalo cucu2 nenek nok boli Big Apple ke,tok dapek lah den sobab aghapkan kfC jolah yg ado kt situ, mcD pun takdo la eh.
Tapi nenek tgk, pekan Raub mcm lg best je dari pekan Bentong tu. Cu nok tau napo? sobab kat pekan Raub ado dataran.alaaa.mcm dataran merdeka tu,tapi kcik laie lah kn. nek tau cucu nenek neh suko main laghi2 kt padang kn?ha.best la tu. Yang nek nak kobar kan laie neh, cu jgn ghiso la ye psal engviromeng kito neh, kt pahang nuh banyok laie hutan2 simpan, mane2 je wlaupun ado bangunan2 tggi ko,rondah ko,mosti ado hutan2 ea kt belakang dio, cu jangan ghiso. ;D nek ado pelik satu bondo lg neh. dio ckp hentian bentong bosar eh ado mcD lg tokleh nok dilawan dek hentian Tapah tu. tapi yang nek napok ado toilet hok kocik je kt hentian sebelah bentong tu. hentian genting sempah adolah mcD nye tokse nok cakap la kn. ok lah cucu2 sekalian, kome tatap le gambo yang nenek letak kt bwah ni ye ;)




















Brand New Breeze

Firstly, the reason why i do blogging is just to write down things that happen in my life from now on so that all my child and cucu cicit from the future will read all this and know bout my beautiful awesome life ;D

actually, untuk me'remind'kan korg, i admit that aku mmg seorang yg pemalas, so don't bother on my layout design cuz if i care and put the effort to design it my blog would not have a new post for a few years.HAHA. berdirinya saya disini (*berdiri ke? ;D) hanyalah nk menceritakan pengalaman saya yg best,ditekankan,yang best sahaja ye~ dan saya rase tidak perlu utk saya mempedulikkan pasal mcm manekah rupa blog saya?, adekah ia cantik?, adekah ia setanding dgn blog2 yg berada dipasaran sekarang?, atau, sume org tertawankah dgn perhiasan nye?, dan sebagainye.

okay! sekarang, diumumkan bahawa bermula lah episod2 penceritaan kisah Fas0La. Sebelum memulakan ape2 jua penulisan, izinkan saya mensedekahkan sedikit pantun :

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan.

so, kalau tak best tang mane2 tu tolong comment ye. saya sudi mendengarnya supaya saya dpt tingkatkan mane yg kurg dan 'upgrade'kan kpd system yg baru. ;)

kalau nk tawu, saya sgt suke tulis emoticon yg ni ;) atau yg ni ;D dah jadi hobi pulak.mcm wajib nk ade kt mane2 je. ble tak tulis mule la rase mcm nk pitam, resah gelisah, makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena (*nk hiperbola lak kau. haha). Dan yg paling penting skali yg seharusnye korg tawu ialah : i'm Malaysian and i'm proud of it! 1 Malaysia. tiada kompromi ;D
Lepas tu, saya duduk kt B.B.Bangi, Selangor dan boleh dikatakan anak jati sini gak la sbb sejak bayi lg da duduk sini, lahir2 je cak! eh bangi~ ;) saya lahir masa tahun 1990 dan tarikhnye 26 Jun, kira la umo saya sekarang berapa.hee. agak tua dah kn?so, sape2 yg nk masok meminang tu silakan la ye,tp yg muda2 tu akan dipertimbangkan kemudian sbb yg lbh tua atau sebaya akan diutamakan dahulu. :) dulu saya suka jgk kt org2 yg lebih muda,bkn la mksudnye nk cari org muda je,tp mcm boleh consider lg la kalo terpikat kt org yg lebih muda. tapi lepas da timba byk pengalaman, saya sedar bahawa manusia2 yg lebih muda dr saya ni mostly belom lg mencapai kematangan mereka. jadi lpas ni saya akan lebih berhati2lah dalam membuat pilihan. ;D Kalau nk cerita psal zaman nek tua2 dolu, mmg malu sket la, almaklum lah nek ni mmg pemalu pun orgnye.hee ;) ado ko nek pi bokonan ngn budok mudo soghang tu.tak padan bonar eh.ish3~~

okeh..cucu2 nek sekalian, nnt nek sambung balik cito ni eh. nek dah ponat da neh. cu tengok la dah pukol beghapo dah ni. ok.tata ;D