Cucu Cicit Setia

Dec 23, 2010

Brand New Breeze

Firstly, the reason why i do blogging is just to write down things that happen in my life from now on so that all my child and cucu cicit from the future will read all this and know bout my beautiful awesome life ;D

actually, untuk me'remind'kan korg, i admit that aku mmg seorang yg pemalas, so don't bother on my layout design cuz if i care and put the effort to design it my blog would not have a new post for a few years.HAHA. berdirinya saya disini (*berdiri ke? ;D) hanyalah nk menceritakan pengalaman saya yg best,ditekankan,yang best sahaja ye~ dan saya rase tidak perlu utk saya mempedulikkan pasal mcm manekah rupa blog saya?, adekah ia cantik?, adekah ia setanding dgn blog2 yg berada dipasaran sekarang?, atau, sume org tertawankah dgn perhiasan nye?, dan sebagainye.

okay! sekarang, diumumkan bahawa bermula lah episod2 penceritaan kisah Fas0La. Sebelum memulakan ape2 jua penulisan, izinkan saya mensedekahkan sedikit pantun :

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan.

so, kalau tak best tang mane2 tu tolong comment ye. saya sudi mendengarnya supaya saya dpt tingkatkan mane yg kurg dan 'upgrade'kan kpd system yg baru. ;)

kalau nk tawu, saya sgt suke tulis emoticon yg ni ;) atau yg ni ;D dah jadi hobi pulak.mcm wajib nk ade kt mane2 je. ble tak tulis mule la rase mcm nk pitam, resah gelisah, makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena (*nk hiperbola lak kau. haha). Dan yg paling penting skali yg seharusnye korg tawu ialah : i'm Malaysian and i'm proud of it! 1 Malaysia. tiada kompromi ;D
Lepas tu, saya duduk kt B.B.Bangi, Selangor dan boleh dikatakan anak jati sini gak la sbb sejak bayi lg da duduk sini, lahir2 je cak! eh bangi~ ;) saya lahir masa tahun 1990 dan tarikhnye 26 Jun, kira la umo saya sekarang berapa.hee. agak tua dah kn?so, sape2 yg nk masok meminang tu silakan la ye,tp yg muda2 tu akan dipertimbangkan kemudian sbb yg lbh tua atau sebaya akan diutamakan dahulu. :) dulu saya suka jgk kt org2 yg lebih muda,bkn la mksudnye nk cari org muda je,tp mcm boleh consider lg la kalo terpikat kt org yg lebih muda. tapi lepas da timba byk pengalaman, saya sedar bahawa manusia2 yg lebih muda dr saya ni mostly belom lg mencapai kematangan mereka. jadi lpas ni saya akan lebih berhati2lah dalam membuat pilihan. ;D Kalau nk cerita psal zaman nek tua2 dolu, mmg malu sket la, almaklum lah nek ni mmg pemalu pun orgnye.hee ;) ado ko nek pi bokonan ngn budok mudo soghang tu.tak padan bonar eh.ish3~~

okeh..cucu2 nek sekalian, nnt nek sambung balik cito ni eh. nek dah ponat da neh. cu tengok la dah pukol beghapo dah ni. ok.tata ;D

5 comments:

adlin safiah said...

best lah nenek nie..
tapi nak tanyer nie...
nenek becinte ngan mude..
ishh3

safey said...

tu zaman dolu2 lah nak oii.mase nenek skolah dolu ;)

adlin safiah said...

kah kah kah...
ye le nek..
teringat kisah lame lah tu yer...

safey said...

yolah.bak kate omputih.never poget pes lep .hehe ;)

adlin safiah said...

yolah nek..