Cucu Cicit Setia

May 29, 2011

Karnival Hari Belia 2011

Komer semua tahu dop aghi jumaat sampai aghi neh ado karnival Hari Belia 2011 kat precint 3,Putrajaya? Macam2 aktiviti ado weyyy..
nenek ado gok p sano dah dekat kn..dgn keadaan nenek yg doh tuo neh pun,nek gagahkan jugok ler nok p gk.semangat tuh kene ader! heheh












 SUJU TIME!!!!!











Ramai Gila kn?


ni pameran kereta kebal.boleh masok wey dlm tuh.tapi ni sbb dah lewat.so, dah tutup dh kereta kebal tuh :(

Kuih Lidah Buaya untuk DIJUAL!!!

Meh cni komer sumer.nek ado bisnes baghu neh. nek buat sdri kuih lidah boya neh.gerenti sodap chekk.dah ghaso dah..ghupo kuih ni mmg cmtu.pastu salut ngn gulo.perggghh.mmg sedap weyyy.dgn crispy2 nye lg.gerenti weh.kuih nek buat neh mmg rangup tak hengat..budok2 pun suko taw dakkk...ampa sumo beli lahh.tak mahai aihh...

sepaket 500g = RM 10
2 paket = RM 18 (kasi mughoh sikit)






ni packaging nye..500gm


sapa nk order buleh la contact nenek kat facebook ataupun email ja nenek kat safi_official@yahoo.com

May 27, 2011

Papa L'americano versi Korea?

Ape?!! papa l'americano dalam versi korea pulak? waaaaa..femes nye lagu tuh

Komer sume mesti tahu kan lagu papa l'americano yang mana kalau tak silap nenek lagu tu asal dari Australia yang dinyanyikan oleh Yolanda be Cool. nenek percaya komer sumer doh tahu kn?nenek yang doh nok uzur neh pun tawu.heheh

Lagu neh memang tgh hangat sekarang.tapi bukan la bru bberapa hari ni je hangat.dah beberapa bulan gak la lagu ni hangat diperkatakan oleh golongan remaja.ada yang siap berjoget2 sambil dengar lagu ni lagi walaupun mereka berada dikhalayak ramai mahupun di tepi jalan raya.

Disebabkan ke'femes'an lagu neh, maka ada jugak artis korea yang mengubah lagu tersebut ke dalam versi Korea. komer tengok ler sendiri :

best jugak la.cuma takleh tgok lame2.seksi bebenor tarian nye.tak lalu nok nengok nyer.haha

Trick Boyfriend/Girlfriend into Falling for Fake Profile??

HAHAHAHAHAHAHA. XD

ooo..komer gelakkan nenek sbb speaking london yer?ape komer ingt nenek dop gheti?aiisshh.itu ler penting nye 'ingelish educasyen' (bak kata usop wilcha)

tokde nyer.kali ni nek nok ceghite ler sket pasai suatu kejadian dimana sang marka diuji oleh buah hati nya sniri dengan menggunakan 'fake account' atau dlm bahasa Melayu nye akaun palsu ;)

buah hati : hai handsome. *wink.wink* (walaupun x hensem)
sang marka : eh.sape pulok neh yg tegur aku.mcm cunnn jek..rugi ah kalau tak layan.hehee (bermonolog sendiri)
buah hati : boleh kenal-kenal? i suka tgok you.hikhik *wink.wink* lagi
sang marka : hihii.boleh je.ape salahnye.lagipun i tgh boring neh :)

setelah lama berbual..........

buah hati : you ade girlfriend tak?
sang marka : ada.tapi~ kami mcm dah tak serasi (ayat common nk slmt diri)
buah hati : i sayang you! <3 <3 <3
sang marka : ....... (hati tgh berbunga2)
buah hati : jom kita couple *wink.wink*
sang marka : tengok lah dulu ye sayang
buah hati : alaaaa.you clash jelah ngn girlfriend you. i betul2 dah sayang kt you
sang marka : nanti dulu ye sayang. i perlukan masa. bagi i masa okay? (mahu tapi takut)

padahal sang marka tersebut tak tahu bahawa dia hanya sedang diuji oleh si buah hati nya sahaja....hahahaha

tapi rasional nya disini, patut tak si girlfriend atau boyfriend buat macam tu untuk kononnya menguji kesetiaan pasangan mereka? atau patutkah si girlfriend atau boyfriend tersebut hanya bergantung pada kepercayaan terhadap pasangan mereka sahaja?

ada yang berpendapat macam ni :


apa pendapat cucu semua? nenek idak ler pakar sangat dalam hal2 percintaan neh.itu ler sebabnye nenek nak mintok pendapat komer sumer. buleh yer? heheheee

May 25, 2011

Apa benda neh student-student UiTM?

Agak2 komer apa benda yang jadik kt UiTM ari neh? ade 'hot issue' ke?

      suara2 luar : ala.ni mesti kes student menggatai lagi la neh~
      suara2 luar 2 : biasa la kn..UiTM...

Tak baik komer cakap2 buruk pasai student UiTM. Bukan pasai tula weh, ni pasai result final exam UiTM kuar ari neh. woohooo! mcm biasa, ado hok dapat elok tu mmg hepy senyum melebor jelah, ado hok dapat tak elok tuh kecundang tak habeh ah, tapi ado jugok hok "so~so~" je sambil cakap "peduli ape aku ngn result"..ish3

Tapi yang pasti nye, ramai classmate2 nenek yang dapat elok aih. tahniah kat depa naa.. eh,mari nenek nok ucap tahniah secara formal : 

"Kepada semua classmate2 ku, student DIIA class BMD6Ah, berjuta-juta tahniah kat korang yang dapat dean tu  terutama sekali buat Nur Syuhaiba yang dapat 4 flat. para penerima anugerah dekan Ihsan, Aimi, Liawani, Fikri, Ayu, Farhana, Hazirah, Insyirah, Syazwani Annisa, Amira Subki, dan juga teman2 rapat saya iaitu Shazwani dan Juaini. Tahniah jugak buat semua yang mencapai result above target ataupun yg mencapai target korg. yang mane dapat tak brpa nk memuaskan tu, takpe, hopefully bila degree nnt korg bekerja keras okeh?! Wahh.tak sabarnye nk jumpa semua bila konvo nnt.heheee"


gambar hiasan

eh..tak lupa jugak buat semua student2 uitm diluar sana, tahniah jugak untuk ampa semua nohhh..heheh

akhirnya terbalas jugak semua hasil usaha keras tak tidoq malam.memang berbaloi la...Alhamdulillah~

May 23, 2011

Alhamdulillah

Akhirnye blog Penglipur Lara Fasola dah mencapai 100 org.walaupun sikit kalau bg blogger professional di luar sana.tapi ianya amat bermakna untuk blogger biasa2 dan dah tuo macam nenek ni kan.hihik.susah woo nk capai follower smpai 100. dah bertahun2 nenek tggu taw.huuu~


nenek nak ucap berjuta-juta terima kasih kepada semua yang sudi jadik follower nenek.nenek hargai sangat2.yeah! ;D

Jalan-Jalan Hari 2

Jom Jalan-Jalan lagi bersama family! heheh
Kali ni kita pi pantai pastu pi pekena seafood. ;D











Makan Seafood ;








Jom Jalan-Jalan

Sory lah doh dua aghi nenek idak update. Semalam nok online tapi tak sihat sgt lah pulok.dok berdenyut2 je kepala.otak ghaso mcm dlm secawan ayer, bilo kepala bergerak otak pun bergerak terapung2.sakitnyo.. Tapi Alhamdulillah, nasib baik bangun pagi ni doh tak sakit doh. ;D
Lagi satu, dua hari yg lepas, nenek abehkan maso ngan family nenek. Biasa lah, kene la ado 'quality time' dgn family kn? meh nenek nunjok kat komer apo bondo yang nek buat.heheh

Main Bowling (Krew2 KKM yg main) ;D




Dikala ibu bapa beraksi ;





Anak-anak buat hal sendiri ;D







My Family ;



Krew KKM ;