Cucu Cicit Setia

Apr 19, 2011

4 : Crazy Face Photo Contest

sedikit info pasai contest tersebut :

setakat ni ada 5 contestants ;

  1. anitadiana
  2. Cik Lyana ヅ
  3. +:::cOfFesOn ^^,:::+
  4. suEstilo
  5. Athirah Ahmad
Tarikh tutup : 30 April 2011

cepat-cepat.marilah join beramai2.contest masih dibuka.hari ni dah 19 April. tinggal 11 hari lagi. ;)

kepada sesape yang tak tahu lagi pasai contest neh, sila click kat banner yang diatas tuh yer. semua detail pasai contest tu akan terpapar..terima kasih semua ;D

Apr 9, 2011

Ketika Cinta Bertasbih

aih cu~~ nek baghu je lopeh nengok cito "ketika cinta bertasbih" semalam (nek ni mmg outdated banyok,ish3).


satu mende yg nek dok paham pasai cite tuh, awat sonang bonar nok caghik pasangan. cemgini, maksudnyer yg nek tok paham neh, kan hero tuh, si Khaerul Azzam, nok kawen, dio poie lah mano2,kecewa sobab terlopeh gadis mano2 ko,mesti ado jo gadis laen yg dio jumpo,mcm sonang sgt nok jumpo oghang. Pastu pulok buleh adik dio pun dgn sekelip mato ado oghe masok meminang. Pastu yang si Anna Althofunisa tu pulok ado jo oghang masok meminang gak. Pastu yg gadis doh tunang ngn Azzam tuh pun bilo Azzam doh eksiden,ado gak oghang minang dio. Yang anok pokcik kayo yg Azzam jumpo bapak dio  kat madrasah lopeh dio bagi speech yang pokcik tu ajok Azzam datang ghumoh tu pun,Azzam terlambat datang sket je pun doh ade oghang sobat doh anoknye tuh..Awat ler sonang bonar ekau nok cghik jodoh ye.tok dapek ler nok bayang kan.
Khaerul Azzam

Anna Althofunisa

Tapi yang bestnye, depe masih mengekalkan cara perkahwinan yang mok bapak arrange kan. Pastu dok blajo kat Mesir tuh, takdok mok bapak pun depe dok pi meminang anok daro oghang. Bagus. self reliable sungguh.heheh..

Eliana

Ha! lg satu, deme kat Indon punghamai ko yg alim n tudung mak aih bosar2. Iyolah,kt Msia ni pun mmg ler ghamai gk, tp beragak ler kan takkan ler dlm semuo tuh soghang jo yg tak pakai tudung. Si Eliana tu je. Pastu tokde soghang pun yang pakai tudung biase. semuo nyo nok labuh2 jo, termasok ler adik kecik si Azzam tuh..kononnye mane yg tak alim mmg tak alim langsung, mana yg alim mmg alim giler, sipi2 tuh tak main ler...

Ha..ade lagi neh..tak habeh lagi...yang si Azzam tu bila balik indon, adik2 ngan mok dio menangeh2 bagai nak rak macam Azzam tu mmg 9 tahun blajo kat Cairo tuh tak balik2 langsung kat Indon.takkan ler kott..tapi tu maybe la,boleh ler terima sket.mungkin dio tok mampu..tapi semuo perbelanjaan ghumoh sewa depe kt Cairo tu Azzam yg tanggung..mcm mane tu?

Furqan

Lagi satu ni pulok, pasai kawan si Azzam tuh, si Furqan. Kata tinggai kat hotel, bilik suite lagi tuh, amende nye yang tokde security ketat smpai ado pompuan buleh masok tibe2 g buat macam2 tuh. Takkan ler hotel mewah tokde cctv.ngarut sungguh..pastu buleh pulok dio terkeno HIV, pastu keno tipu mati2 yang kemudiannyo dio g buek test kat mcm2 hospital laen tgok2 dio tokde pungg keno HIV.mengong punye cite.doh tu dio terlopeh kawen ngn Anna. sio2 jo dio nangeh tiap2 malam dan pastu ceraikan Anna.ghupe2 nye tokde pun HIV.kalo dio beromen ngn Anna je pun tokde pape.mesti die frust sungguh kan?hahaha

Komer yang belom nengok lg citer tuh, nengok ler.ok la jugok.hebat ler jugok Indon buat cito berunsur ketuhanan neh.tok bosan ler.tiap part2 cite tuh deme buat kito ghaso nok tawu apo sambung nyo..gud..gud.. ;)

Apr 7, 2011

Mod Belajar 3 : Tahukah anda tentang "Serangan Subuh"?

Serangan Subuh atau The Great Dawn Raid berlaku pada tahun 1981. Sume ni tentang London Stock Exchange (LSE), syarikat2 besar iaitu Guthrie, Sime Darby, dan Golden Hope, dan Permodalan Nasional Behad (PNB). Penoh dongar dok PNB? sape2 yg ado melabor dalam ASB mesti tahu PNB tu ape, PNB tuler yg issue ASB. die under kerajaan.

Cu sume nak tahu apa cerita disebalik serangan subuh ni? tggu next entry ye nnt nek cerita lebih mendalam.sekarang nek tok sempat lagi nok buek reserch sobabnyo banyok sangat "esaimen" ngn test bertubi2. Maap yer nok, kene tunggu jap ler ye. heheh

Apr 5, 2011

BEN ASHAARI GEGAR 1000 BLOG : SOALAN BONUS !


nk teka..nak teka...!!! ;D

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA


kejujuran nenek Fasola : nek suke benor join segmen abe Ben Ashaari neh. sobabnyo bilo join jek mesti ghamai kawan baghu nek dapek. suke bebenor ler gamaknye ;D

Apr 4, 2011

3 : Crazy Face Photo Contest

sedikit info pasai contest tersebut :

setakat ni ada 5 contestants ;

  1. anitadiana
  2. Cik Lyana ヅ
  3. +:::cOfFesOn ^^,:::+
  4. suEstilo
  5. Athirah Ahmad
Tarikh tutup : 30 April 2011

cepat-cepat.marilah join beramai2.contest masih dibuka.hari ni dah 19 April. tinggal 11 hari lagi. ;)

Salam Penutup Bulan April

Hai anok2, cucu2 nenek. ;D
Nek mintok maap ler sekiranya ado antara komer yang kecewa nek idok buat kelas or entri ape2 dlm bulan April neh. Nek dah nok setat final exam doh.mcm komer jugak ler yg sedang blajo kat mano2 universiti tu kan? heheh. mmg komer tawu ler bulan ni mmg paling 'bizi' ler gamaknye. jadik, nek nok mintak maap kat komer awai2 sebab mungkin nek tok sempat nok update apo2, tapi kalo sempat nek post lah ye entri baghu, kalo tokde tuh komer paham2 lah yer. nek nok keno struggle lebih, lgpun ni final sem doh.heee ;)

Nnt pas 30April2011, nek akan umumkan pemenang contest pastu nek nok bergiat dgn aktif smule blogging neh.cu sume sabor ye.lg sket jo, tak sampai sebulan punn.ni pun doh 4 April..

Komer sume doa2kan nek berjayo jawab final exam ni dgn baek ye nak~ nek pun doakan komer jugee ;) sama2 membantu bangsa kita.smoga kita semua berjaya dan dapat menjulang nama Malaysia di persada antarabangsa (*ayat ala2 PM konon) hahah

kata2 semangat untuk kita semua.... :

WE CAN DO IT!!!