Cucu Cicit Setia

May 27, 2011

Trick Boyfriend/Girlfriend into Falling for Fake Profile??

HAHAHAHAHAHAHA. XD

ooo..komer gelakkan nenek sbb speaking london yer?ape komer ingt nenek dop gheti?aiisshh.itu ler penting nye 'ingelish educasyen' (bak kata usop wilcha)

tokde nyer.kali ni nek nok ceghite ler sket pasai suatu kejadian dimana sang marka diuji oleh buah hati nya sniri dengan menggunakan 'fake account' atau dlm bahasa Melayu nye akaun palsu ;)

buah hati : hai handsome. *wink.wink* (walaupun x hensem)
sang marka : eh.sape pulok neh yg tegur aku.mcm cunnn jek..rugi ah kalau tak layan.hehee (bermonolog sendiri)
buah hati : boleh kenal-kenal? i suka tgok you.hikhik *wink.wink* lagi
sang marka : hihii.boleh je.ape salahnye.lagipun i tgh boring neh :)

setelah lama berbual..........

buah hati : you ade girlfriend tak?
sang marka : ada.tapi~ kami mcm dah tak serasi (ayat common nk slmt diri)
buah hati : i sayang you! <3 <3 <3
sang marka : ....... (hati tgh berbunga2)
buah hati : jom kita couple *wink.wink*
sang marka : tengok lah dulu ye sayang
buah hati : alaaaa.you clash jelah ngn girlfriend you. i betul2 dah sayang kt you
sang marka : nanti dulu ye sayang. i perlukan masa. bagi i masa okay? (mahu tapi takut)

padahal sang marka tersebut tak tahu bahawa dia hanya sedang diuji oleh si buah hati nya sahaja....hahahaha

tapi rasional nya disini, patut tak si girlfriend atau boyfriend buat macam tu untuk kononnya menguji kesetiaan pasangan mereka? atau patutkah si girlfriend atau boyfriend tersebut hanya bergantung pada kepercayaan terhadap pasangan mereka sahaja?

ada yang berpendapat macam ni :


apa pendapat cucu semua? nenek idak ler pakar sangat dalam hal2 percintaan neh.itu ler sebabnye nenek nak mintok pendapat komer sumer. buleh yer? heheheee

10 comments:

emeera asnary said...

sesape yg agak agak bran nk kene tggal mang ssuai involve dlm sukan ini! heee~ x)

Nenek Fasola said...

agak ah.betul gk tu.bila bf/gf yang diuji tu tahu perbuatan pasangan die tu.mmg konfem marah gler.n maybe boleh kne tggal kn?heheh...

thanks for the opinion emeera ;)

keroro said...

nk uji wat pa bf/gf kita..kita kena la tanamkan kepercayaan kt pasangan kita...bru la satu2 hubungan tue menjadik...

Nenek Fasola said...

betul gk tu..kepercayaan tu lg penting.nk uji2 pun kalau pasangan die tu tak berubah takde guna gk kn

heheh...thanks keroro ;D

tia @ Ini Kisah Tia said...

setuju ! apa salahnya sekali sekala kan . tak salah pun ;)

Anonymous said...

Couple itu haram:-)
Firman Allah S.W.T dalam Surah An-Nur ayat 30 :

"Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan."
Juga dalam Surah An-Nur ayat 31 :

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka.."

ain nur syafiqa said...

x perlu kot uji..
sendiri sakit hati, sendiri cari pasal..
kalau pasangan kita tahu pon mmg dy akan marah punya lah

**i do follow you.hei,follow me back (=

Nenek Fasola said...

okeh...semua pendapat korg neh bernas gk la kn.kira boleh diterima akal..hehehe
THANKS!!! ;D

Fatin Damia said...

bleh diprktikkan neh, haha.

Nenek Fasola said...

hahah..try la weh..aku pun x pnah try lg neh.dgr cite org je