Cucu Cicit Setia

Jun 11, 2011

Nora Elena vs. Melody

Kepada penggemar-penggemar drama bersiri neh, ampa suma taw lah kan apa yang nek nok hbaq kat title tuh..

Pada yang tak tahu menatang apa pulok yang nek hbaq tak sat, Nora Elena tu drama bersiri tempatan yang sedang hangat sekarang ni. Manakala Melody tu pulok watak dalam sebuah sinetron Indonesia yang bertajuk Cinta Melody.

vs.

Sapa-sapa yang pernah tengok kedua-dua drama tersebut mesti tau kan yang waktu siarannya bertindih setengah jam sebab Cinta Melody stat pukoi 6.30pm smpai 7.30pm kat Astro Ria, Nora Elena pulok stat pukoi 7.00pm smpai 8.00pm kat TV3.

Mana satu yang ampa suma nak nengok?

Kalau tanya nenek lah kan, nenek pilih Nora Elena. Tapi kul 6.30 nenek nengok sat la Cinta Melody saja nk mengisi masa lapang sambil tunggu Nora Elena stat..hehehh..

Nenek~ Nape nek pilih Nora Elena? Nape tak Melody?
1) Sokong drama Malaysia tanah tumpah darahku

2) Cerita Nora Elena lagi best dari Melody, sebabnya :
    Melody bajet macam baik,sopan,penyabar,macam-macam lah sifat baik. Tapi tu konon je. Die tetap gak mengandung anak luar nikah sebab dia bersetubuh ngn bf die,Elang. Indon ni mmg nenek tak paham,nama je Islam tapi mcm takde akhlak langsung, berzina2 tuh macam benda biasa je. Pastu pulok bila Elang hilang,Melody ckp firasat die menyatakan Elang masih hidup. Tapi tup2 bila ade laki lain nk ngorat die, die terus nak kawin je.ptuihhh.gedik..pastu tiba-tiba Elang muncul, die dok nanges-nages lak.

3) Cerita Nora Elena takde lah panjang meleret sampai merepek-repek je macam sinetron Indonesia yang beratus-ratus episod sampai jadi merepek dah.

baik nengok Nora Elena..at least jalan cerita die logik dan menarik

dah la tu kot..hahah! tak sabar nak sambung tengok Nora Elena isnin ni. katanye lagi 4 episod je tinggal..huhuuu..nnt mesti rindu Seth Tan..

p/s: kepada warga Indonesia..kalau-kalau ade yang terbaca, nenek nak mintak maap yer andai terkasar ke bahasa nenek..jadikan kritikan tu sebagai sesuatu yang membina.keep it up guys! ;)


10 comments:

shah said...

rumah saya tiada tb...

adlin safiah said...

Cinta melody citenye x logik!

keroro said...

haha cucu malas nak tgk nora elena sbb cucu dah tahu jln cerita dy...hehe

Nenek Fasola said...

@shah: laaa..meh nengok tb sama2 ngn nenek :)

@adlin: memang pun..tahpape ;P

@keroro: awat cu takmaw nengok..baca novel ngn nengok drama lain cu.ce teraii nengok sat.best lerr..ni dok berilusi dgn akal sdri ja.skali skala nengok ler tb...heheh

adlin safiah said...

sebenarnye ramai org nk tgk cinta melody sbb ade randy panggalila...

Nenek Fasola said...

ohh..aah kn..betoi gk nohhh.sbb ade randy je pun.kalau takde lagi la takde org nk tgok

Sukma Bintara said...

nenek fasola: sukma dah follow blog nenek.. apa kata follow gan blog sukma~~~~ hehe...

ringan2kan tangan nenek~~~~~ he

HaNa Hani said...

betoi2....NE xde la nak mepek sgt cam sinetron aiih
^_^

adlin safiah said...

sbb kat sekolah dah ramai org tergila-gilakan si randy PANGGAGILA...hehehe

Nenek Fasola said...

@sukma bintara: i followwww..tgn nenek neh mmg ringan dah.daging dah reput..heheh

@HaNa Hani: tau takpe..baru logik sket...ni tak,nk pnjgkn episod pnye psal,dorg dah buat cerita belit2 dah

@adlin safiah: eh..kat sekolah tu blaja ke bergosip psal artis?hehehh