Cucu Cicit Setia

Jun 24, 2011

Hari Belia kembali lagi?! WOW!!

Macam yang ampa suma taw, laa ni macam-macam jenih haghi pun tongah hangat disambut. Ada hari jadi, hari puasa sunat, hari konvokesyen, hari belia (bukan nk cakap psai hari belia pun snanye.heheh), dan yang paling hangat sekali ialah hari kahwin ataupun 'wedding'. Ramai benor kan yang buat kenduri kawin laa ni. Tak larat doh aih nok pi sampai terkejor-kejor dari utagha ke selatan semata-mata nak pi wedding ja.ish3... awat lahh depa ni pi buat wedding time-time yg sama. jenuh nk pi...

Tapi dalam entri ni nenek bukan nak komen pasai wedding snanya, nenek nak komen pasai selamat hari jadi atau budok-budok lebih gemar cakap 'happy birthday'.


                                 nenek : Semua oghang ada hepy beday dak?
                                   cucu : takdak~~~~
                                 nenek : habeh tu ampa suma lahir bila?
                                 cucu1 : 21 september 2001
                                 cucu2 : 1 ogos 2002
                                 nenek : ha! yang tu apa?! yang tu apa?!
                                   cucu : tu tarikh lahir nekkkkk~~
                                 nenek : tarikh lahir tula besday kita cucu oiiiii!
                                   cucu : ohhhhhhhh. baru kami tauuu. hihihiii ;D

laaa ni dah maju..kawan-kawan kita toksah dok nak peringat suma tarikh-tarikh hepy besday yang berlambok-lambok tuh. Suma nya ada ja terpampang kat profile fb masing-masing. Tapi, macam mana pulak dgn yang hok pi boh tarikh lahir palsu? Patut ka tak patut? Ampa ghasa cmna?

Patut ka dak nek kalau kita boh besday palsu?
Nenek ghasa la kan, tak patut la.. Alasan ampa yang boh tu apa? Nak test sapa yang betoi-betoi ingat tarikh lahir ampa? Memang betoi alasan tu. tapi laa ni ampa suma ada bpa ghibu kawan? dengan ampa suma nak ingat tarikh-tarikh kawan-kawan ampa tuh, tarikh-tarikh anniversary apa jadah lagi, tarikh-tarikh appointment dgn client ka apa ka, tarikh-tarikh appointment ngn doktor, tarikh-tarikh kena pi daftar blajaq,kos,evaluate lecturer,exam,suma lahh. tang mana lagi ampa nak sumbat subjek-subjek yang ampa blajaq? Bagi nenek la kan, kesian la jugak kan kat kawan-kawan kita. Masing-masing ada banyak bnda nak peghingat. Sekali sekala depa lupa besday kita,takpa la,maafkan jala. Kita suma manusia biasa, tak lari dari buat kesilapan..heheh. Tapi kalau tang boyfriend atau girlfriend ampa tak ingt besday ampa tuh memang nak kena! Macam mana buleh tak ingt kalau dok habeh masa,wang ringgit (nak topup),dan segalanya bersama?! yang nek habaq ni untuk kawan-kawan ja naa. jangan nak guna alasan ni jugak untuk lover-lover.

okeh.paham semua?? kalau paham bagus la ;) tapi ni pendapat nenek ja naa.nek ghasa ja mmg tak patut pi boh besday palsu kat profile kita..tapi kalau ada pendapat yang lain, dipersilakan habaq kat nenek naaa.jangan segan silu.habaq ja.nek tak makan oghang.nek bukan singa.heheh :D

sekali lagi,sory naa sebab boh title yang takdak kena mengena.HAHAHA!

malam ni jom pakat tengok maharaja lawak final sama-sama!!!

2 comments:

WuMing said...

Tajuk pasai haria belia... entri pasai Birthday... syok betoi laaa... apa-apapun layaaaannnnn......

Nenek Fasola said...

hahaha...biasa laaa.nenek kan memang gimik je lebih.sory lah terover.memang sengaja.hahah ;D