Cucu Cicit Setia

Mar 28, 2011

Gegar Blogger Baru


ce tenung gambo bawoh neh... ;)

(burung pun tawu menganyam ketupat taw)
Napo nek lotak gambo ni eh?
napo? sobabnyo..'fes2' nek nok baco entri abe Ben neh, nek semangat ler nengok title dio "Bila si dia belajar anyam ketupat ..". nek bajet oghang ghumoh abe Ben ko yg menganyam tuh, tak pun anok abe Ben ko (kalo ado anak lah).sobabnyo nek semangat tuh,nek pun terer bab2 nganyam ketupat neh,yolah,nek kan yg makan garam dulu daghi komer...heheh ;D tuptup bilo nek view jo entri tuh, gambo burung yg dok terpampang bosar kat screen nek. (*terkojut nek!)..pandei sangat aihh burung tuh.nek nok bela loh dio kalo cmtu ghopenye.suweeeet.hahah..pastu entri ni buat nek nok tergolak,abe Ben pun tawu berlawok.

Nek~ Nek~ Napo nek nok jadik blogger?
emm..emm..aiyohh! doh jelas2 nek lotak kat 'header' belog nenek. Nek nok bagi komer, cucu2 nenek, baco entri nenek. Nek kan nok jadik penglipurlara. tapi tok semestinyo nek cakap pasai apo yg jadik seharian kat diri nek jo, nek nok jugak komer tawu pasai ape yang nek tawu, yang nek blajo dalam kelas tiap ari, sobabnyo nek tawu ghamai yang tak tawu manfaat belajor 'investment' neh. deme bilo dongar jo 'investment course', deme perlekehkan dan cakap wat gapo nok blajo tu sume,sonang jo menatang melabor2 tuh. Nek tawu ler 'investment' ni tokde ler se'feymes' sains,medic,engineering.tapi ado manfaatnye blajo 'investment'.jadik, tu yg nek nok gtaw komer sumer dlm blog nenek sedikit sebanyok yg nek mampu. ;)

Blog apo yg nek nengok hari2?
haa..yg ni banyok jugak ler. tapi nek nok buat summary je. Nek masok blog abe Ben Ashaari (tok guru belog), Fatin Liyana (sobab suko style dio), GarbageLapsap (nok dpt inspirasi berpesyen)...

okeh..tu je lah untuk entri kali ni..solamat membaco ;D

21 comments:

fahmie firas said...

Saye pon join segmen abg BEN
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
klu free singgah ke blog saye..

http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

Lulu caldina said...

keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

Izamir Ridzwan said...

salam.. datang dari blog BA..

Jemput ke blog saya

www.izamirridzwan.com

Pembawa_Wacana said...

Wah.....blog ni cantik dan nice..ada can nak naik lagi tinggi.... :)

NiSha said...

singgah ..
sy folow.. jgn luper updated..
nnti sy singgah lagi..
http://heandsheloves.blogspot.com/

lenloy said...

bersama-sama maju dalam dunia blogger..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgahh!! (◕‿◕✿)
dari segmen gegar blogger baru
of course dari abg ben!!♥

kalo kita berblogging dgn hati yang ikhlas dan sentiasa memikirkan apa yang perlu untuk masa hadapan kita akan berjaya..usaha lebih dan bak kata abg ben " idea ada dimana2 cuma kita kena kreatif jer.."

salam kenal dari mommy weiyda
keep it up blogging ya!!‎
(◕‿◕✿)


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

cEmpAkA BirU said...

salam singgah...

Penat berjalan-jalan seharian

Jom sama-sama memajukan diri dalam dunia blogger

=)

fashah84 said...

salam ziarah....

semoga terus berjaya dlm dunia blogging ni..:-)

nadiemsharmz said...

salam..jengok2 dari geng gegar BA..enjoy bloging yer!!..oyeah!

snang2 mai la cni....

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru

solo molo said...

salam singgah dan ziarah...
gegar blogger baru !!!~

diyana said...

singgah dari blog abg ben !! ^^ suka3..

Nenek Fasola said...

terima kasih semua sbb bg support kt nenek,appreciate sangat2! ;) fahmie firas (dh singgah n akan singgah lg next time),Lulu Caldina(adivice yg sngt bernas.thanks),Izamir Ridzwan(psti akan singgah),Pembawa_Wacana(terima kasih bg support),NiSha(akan singgah kt awk jugak),lenloy(yeah.sama2 saling support),mommy Wieyda(advice yg sgt menaikkn smgt),Cempaka Biru(apa yg pntg kerjasama),Fashah84(semoga sama2 berjaya),nadiemsharmz(enjoy jugak.yeah!),solo molo(kasi gegar!),diyana(terima kasih ;D)..

Fuuyooh said...

salam kenal.. pak aji datang dr blog hj ben.. hehe

Nenek Fasola said...

salam kenal pak aji Fuuyooh..hehe ;)

Cikin said...

haihaihai .
cikin singgah dari blog BA (:

Nenek Fasola said...

thanks cikin ;)

Hazrina Erin said...

mari berkenalan^^

jom singgah (:
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... SiS TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN MaLaM2 BuTeR Ni... HeHe!~ NiCe BLoG u HaVe!~ (^_____^)V

pRiNCe said...

sy pon blogger baru...
tapi tak dapat nak join....:(
gud lark ye pada mase hadapan...
jom jadi member nk?

Nenek Fasola said...

Hazrina: mari~mari~hehe ;D.
Sis Nad: tenkiuuu~ nk ziarah sis jugak.
pRiNCe: jom lah.member bia beribu ;)