Cucu Cicit Setia

Mar 22, 2011

Night Club vs Orchestra

Hai cucu semua!!! soghi deh nek doh lamo tok buek post baghu. nek bizi sket sekarang neh. eh bizi banyok. ni pun curik2 maso jap nok buek post baghu bg pueh ati kome sume sket. sobabnyo nek kan sayang semuo cucu2 nenek neh ;D

Pasai 'tagline' kat atas nuh, nek nok bincang pasai night club atau lebih dikenali kat Malaysia neh sabagai kelab malam, dan orchestra yakni kegemaran nenek, mane satu lagi best? haaaa.mane cu?

Ado ler hambo Allah tuh ckp, "saya suka pegi clubbing sbb suka dgr music dia". Nek tawu, setiap oghang memang berbeza kesukaaan atau kecenderungan dio. Ado yang suka music fastbeat, ade yang suka music slow. Macam nek, nek layan lagu yg slow dan syahdu yang meletakkan emosi dlm irama tersebut. Oklah, takmo ckp psai nek, komer bukan nok dengar sgt pun kan.heheh. daripada nek syok sendiri, maghi ler kite pikirkan samer2 ape beza kelab malam dan orchestra.

Night Club
  1. Memainkan lagu2 jenis techno dan berentak laju
  2. Pakaian seksi dan tak formal
  3. Boleh tukar2 pasangan
  4. Perlu menari dan bersentuhan badan dgn sape2
  5. Pengunjung bawah umur boleh ditangkap
  6. Berdosa jika berkunjung ke situ


Orchestra
  1. Memainkan lagu2 instrumental dan mendayu2
  2. Pakaian agak formal dan sopan
  3. Boleh pegi sorg2 atau berpasangan tapi tak boleh tukar2 sbb mungkin akan dicop gila
  4. Duduk dan menikmati music yang dimainkan
  5. Semua peringkat umur boleh mengunjungi
  6. Tidak berdosa kerana tak menghayalkan
  7. Baik untuk perkembangan otak si manja ;)

point nenek dah tamat disitu, ade lg snanye point tapi taknak terkuar pulak buat mase sekarang.hehe ;) kalo komer sume ado nok tamboh papo buleh ler gtaw nenek 

Nek nok tanyo neh, beghapo ghamai yang suko lagu techno dan beghapo ghamai yang suko lagu instrumental? Mano lg banyok? Pado nek, lagu instrumental jaoh lg hebat dr techno.heee ;)

No comments: