Cucu Cicit Setia

Mar 5, 2011

Bad News? or Good News? or Both??

Disini nek mulo2 nok mintok maap le kt kome sume yang mnunggu kemunculan post baru nek sebab nek tok sempat doh nok mngepost ape2 disebabkan kebizian yang melampau dek kerane dibebani dgn test2 dari pelbagai lecturer. ni pun ha nek tengoh nok merilek kan otak je jap sbb pagi td bru lpas test.nseb baek le test nye idak le susah kot,arap2 ok lah ye result nye, nek idak le mau ter'silap paham soalan tuh.mmg naya je nnt frust menonggeng. :'(

Mase ari rabu yang lepas kn cu~ haa.nengok neh, ari rabu nye cite nek bru nok ceghite ari ni.tak ngape lah ye? ha.hari rabu ari tu lecturer nek bagi blk keghotas test mggu lpas,dapek le result nye. sebelum tu agak kecot ler peghut nek bila mndengar lecturer nek tuh ckp "saya kecewa dgn kamu sume.rmai dpt mrkh 2,3, per 10.dlm klas saya ajar sume muka mcm paham je" (*lebih kurg gitu ler ayat nye). Idak ke kecot peghut dengor mcm tu? lagi2 nek doh tawu ade nek salah buek.nek pi letok automobile insurance kat investment.heheh. doh pandei sangat ler tuh,sape tah yg ajor kome.hihi ;) yang nek tawu soalan2 test tu mmg sume bile dah salah hok awal2 tuh,mmg belakang2 akan salah ugak ler.sbb yg belakang2 nnt tuh akan dikira melalui balance sheet n income statement yg kiter buek td tuh. tu yg nek ghisau bebenor.ish3~~
skalik nyer.ble dapek result, lecturer tuh smbil bg smbil die cakap good kt nek, nek pn nengok ler keghotas tuh, fuh! mmg tak disangka tak diduga.mrkah nye 9.14 per 10. bersyukur kepada Allah s.w.t. Alhamdulillah rezeki nek semenjak dua menjak ni,makin melimpah... ni yg makin bersemangat neh nk study utk test laen lak..heheh..tapi kan,memang ler,manusia neh tak pernah berpuas hati.nek udah ler dpt lebih byk3 dr ekspektasyen (*sebutan bior bonar), udah tu ble lecturer discuss jwpn,ade pulak yg nek lotak botui tp figure num.die je nek tersilap masok, mungkin sbb kerabunan nek teramek figure yg bwh die,so salah la.sayang nyeeee. nek cakap botui,nek mmg tak suke sgt2 careless/silly mistake mcm tuh sbb nek selalu terbuek cmtu. bak kate oghe, nek ni "cemerkap" la. huhuuu~

okey. berbalik kepada ceghite yang nek dok bizi tok dapek nok online nuh, kome sume cucu2 nek jangan lah teghase ye.nek harap kome bersabar sebetar. nek tengoh nok test neh,ade lg 2 paper. ari isnin ngn jumaat neh.tp nek tok buek jumaat neh sbb nek nok balik.hihi.best nye nok balik.nek doh sebulan lebih tok balek kome taw dak. rndu giler kat ghumah nek yang tersergam indah disane tuh. nnt blk nok makey pueh2 lor kt umah.mesti best~ nyum~ nyum~

ok kome sume.nek chow dulu yer. nnt kalo sompat nek buat post baru yer.semoga berjumpa lagi yer~ da daaaaa~ ;D

No comments: