Cucu Cicit Setia

Mar 6, 2011

Manusia ke Hewan neh?

Anok2. nek no kobar neh. kite kene layan binatang/haiwan mcm manusia jugak kerana mereka juga makhluk Allah. Jangan lah kite menyeksa binatang kerana mereka tidak berdosa. Allah menciptakan manusia ni berakal, kenapa kita perlu menyeksa binatang yang sangat innocent dan comel tuh? binatang takde akal tapi mereka ade perasaan. mereka juga tahu rasa sakit. mereka boleh demam, mereka boleh selsema, batuk, dan sebagainya. Kenapa ade manusia macam ni : ???

click kt link bawah ni nak nengok video tu
Perempuan Pijak dan Bunuh Arnab

nek seghiau kot nengok video neh.nek tok nengok abeh pun.rase nok nangeh. lagi2 bila arnab tu menjerit2. kesian sangat987654321. itu binatang yang sangat comel pun die sanggup bunoh, mcm mne pulak kalo binatang yg buruk? Nauzubillah~

setakut2 nek pun kt binatang kdg2 tu, takde lah nek terasa nak mnyeksa die. Nek sayang binatang mcm kucing ngn arnab tu, cume nek takut je bila die nak panjat2 kt badan sbb takut kene cakar. huhuu~ Malah nek sebak jugak bila arnab adek nek sekor doh mati mase raye cina ari tu sbb pnyakit fungus. name die 'si leper' arnab jenis Lionhead rabbit. mase nok mati tu abeh sume bulu die yang lebat mcm kucing parsi tu tanggal dah. kurus kering je arnab tu. dah sampai ajal die, takleh nok buat apo doh le. tp skrg mmg musim arnab kene fungus la.tgok arnab org laen pun ade fungus gk lagi2 kat kaki dan telinga. ari tu udah de pegi kelinik hewan, kasi injection untuk merawat fungus tu, tapi tak jalan jugak. ish3~

ni ler arwah si leper

 ni kwn2 si leper

wahh. bersantai pulak die yer

 dan mereka semua bermain bersama

 sexy back rabbit2. cantik kan?


ni ler nek nok pesan kat cu sume, jangan ea menyeksa binatang. bayangkan kalo kita yg diseksa macam tu, dengor segala tulang rusuk patoh2. ish! tak sunggup. manusia durjana je yang buat cmtu, malah bukan nama nye manusia lagi dah, dah seghupe hewan ugak ler sbb ade otak tapi tak berakal. ish3

No comments: